Zoek & Boek

Duur van uw vakantie :

Dutchbox camping
Capfun, de specialist in kwaliteitscampings
Departement jura
De Jura, een regio die je niet mag missen tijdens je vakantie in Frankrijk! Gelegen nabij de Capfun Pergola camping in Marigny en Fuvettes in Malbuisson, biedt het een prachtig natuurlijk decor en tal van activiteiten voor het hele gezin. Hier zijn de vijf mooiste plaatsen om te bezoeken in deze regio en de culinaire specialiteiten die op je wachten.

De eerste plaats om te bezoeken is het meer van Saint-Point, op minder dan 10 minuten rijden van Camping Fuvettes. Dit kristalheldere water biedt een prachtig uitzicht op de Jura-bergen en is perfect voor watersportactiviteiten zoals zwemmen, kanoën, waterfietsen en vissen.

De tweede plaats is de stad Pontarlier, op minder dan 30 minuten rijden van Camping Pergola. Bekend om zijn absint, biedt deze stad ook een prachtige architectuur, een rijke geschiedenis en interessante musea. Hier kun je genieten van lokale culinaire specialiteiten zoals Comté-kaas, worst en Jura-wijn.

De derde plaats om te bezoeken is het Fort des Rousses, op minder dan 20 minuten rijden van Camping Pergola. Dit fort uit de 18e eeuw biedt een adembenemend uitzicht op de regio en een duik in de geschiedenis van de regio.

De vierde plaats die je niet mag missen is het skigebied Les Rousses, op minder dan 30 minuten rijden van Camping Fuvettes. Het is de perfecte plek voor wintersportliefhebbers, maar ook voor wandelaars in de zomer. Hier kun je genieten van culinaire specialiteiten zoals fondue en raclette.

Ten slotte is de vijfde plaats om te bezoeken de waterval Cascade du Hérisson, op minder dan 20 minuten rijden van Camping Pergola. Deze spectaculaire waterval is omgeven door weelderige natuur en biedt een moment van ontspanning en rust.

De regio Jura biedt ook een smakelijke en originele keuken. Onder de culinaire specialiteiten zijn de Bresse-kip, kikkerbilletjes, Morteau-worst en de gele wijn van Jura. Deze gerechten worden vaak vergezeld door regionale kazen zoals Comté, Morbier en Bleu de Gex. De geuren die je in de regio kunt ruiken, zijn die van de sparrenbossen, vers gemaaid gras en lokale culinaire specialiteiten die uit de omliggende restaurants en boerderijen komen.


Onze campings in Jura

Camping Fuvettes

Franche Comté - Jura
Camping Fuvettes, Camping Franche Comté

Lodge Trappeur
Vanaf
259 per week

Bij het meer van Saint Point. Geniet van een familievakantie in de bergen

moyenne 8.4 Camping Pergola

Franche Comté - Jura
Camping Pergola, Camping Franche Comté
Mini Habana Duo 3 personen
Vanaf
322 per week

In de Jura, direct aan het strand van het meer van Chalain met verwarmd, overdekt zwembad.

moyenne 8.2 Camping Grisière

Franche Comté - Jura
Camping Grisière, Camping Franche Comté
Mini Habana Duo Top Presta 3 personen
Vanaf
231 per week

Camping La Grisière in Clairvaux-les-Lacs biedt vakanties voor het hele gezin in het hart van de Jura.

Camping Chancia

Franche Comté - Jura
Camping Chancia, Camping Franche Comté

Tent Bivouac 2 pers
Vanaf
182 per week
Camping Trelachaume

Franche Comté - Jura
Camping Trelachaume, Camping Franche Comté

Sun TV 4/6 personen
Vanaf
489 per week


Version de la page en cache du 23/05/2024 05:24:02