Zoek & Boek

Duur van uw vakantie :

Dutchbox camping
Capfun, de specialist in kwaliteitscampings
Departement moselle
Welkom in de Moezel, een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers, lekkerbekken en cultuurliefhebbers. Deze regio in het oosten van Frankrijk barst van verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. Of u nu een geschiedenisliefhebber, een wandelaar of gewoon een liefhebber van lekker eten bent, de Moezel zal aan al uw verwachtingen voldoen. Als u op zoek bent naar een comfortabele en handige verblijfplaats om de regio te verkennen, zijn de Capfun-campings de perfecte keuze. Met drie strategische locaties, Camping Mirabelle in Volstroff, Camping Palais de Gaufrette in Rémering les Puttelange en Camping Tensch Jolie in Francaltroff, bevindt u zich op minder dan 30 minuten van enkele van de mooiste plekken om te bezoeken in de Moezel.

Het eerste juweel van de regio is zonder twijfel de stad Metz, op slechts 20 minuten rijden van Camping Mirabelle. Deze historische stad barst van de architectonische schatten, zoals de Saint-Etienne-kathedraal, de Porte des Allemands en het Centre Pompidou-Metz. Als u een kunstliefhebber bent, mag u het Musée de la Cour d'Or niet missen, waar een indrukwekkende collectie kunst en archeologische objecten te vinden is.

De tweede niet te missen plek is het kasteel van Malbrouck, op 30 minuten rijden van Camping Palais de Gaufrette. Dit middeleeuwse kasteel uit de 15e eeuw is gerestaureerd en herbergt nu een museum gewijd aan de geschiedenis van de regio. Hier kunt u fascinerende tijdelijke tentoonstellingen ontdekken, evenals permanente collecties van kostuums, wapens en kunstvoorwerpen.

De derde plek om te bezoeken is het regionale natuurpark van Lotharingen, op minder dan 30 minuten rijden van Camping Tensch Jolie. Dit park strekt zich uit over meer dan 200.000 hectare en biedt talloze mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken en wilde dieren en planten te observeren. U kunt ook pittoreske dorpjes en historische locaties ontdekken die verscholen liggen in de bossen en heuvels van de regio.

De vierde plek om te bezoeken is de stad Thionville, op slechts 20 minuten van Camping Mirabelle. Deze charmante stad biedt een overvloed aan restaurants, winkels en musea, waaronder het Musée de la Tour aux Puces, dat een collectie lokale kunst en historische objecten herbergt.

Last but not least, mag u de stad Sarrebourg niet missen, op 30 minuten rijden van Camping Palais de Gaufrette. Deze stad is beroemd om haar meest iconische monument, het Hellend vlak van Saint-Louis-Arzviller, een ongelooflijk ingenieuze sluis die boten in staat stelt een steile helling van 44,55 meter te overwinnen.

In de Moselle is de keuken net zo belangrijk als de cultuur en de natuur. De culinaire specialiteiten van de regio zijn onder andere de quiche lorraine, de mirabelle, een lokale pruimensoort die wordt gebruikt om een heerlijke likeur te maken. Lokale restaurants bieden ook traditionele gerechten zoals bloedworst, zuurkool en flamkuchen. Lokale markten zijn ook een uitstekende gelegenheid om verse producten uit de regio te ontdekken, zoals fruit, groenten en ambachtelijke kazen. 


Onze campings in Moselle

moyenne 7 Camping Mirabelle

Lorraine - Moselle
Camping Mirabelle, Camping Lorraine
Raoul Top Presta 4 personen
Vanaf
771.75 per week

In het hart van het département Moselle op slechts 25km van Metz en dichtbij zowel de Belgische als Duitse grens.

Camping Palais de Gaufrette

Lorraine - Moselle
Camping Palais de Gaufrette, Camping Lorraine

Resort Top TV Placette 6/8 personen
Vanaf
959 per week

Gelegen op slechts 20 minuten van Duitsland

Camping Tensch Jolie

Lorraine - Moselle
Camping Tensch Jolie, Camping Lorraine

Bizouquet 5 Tip Top TV
Vanaf
1001 per week
Camping Etang de la Mutche

Lorraine - Moselle
Camping Etang de la Mutche, Camping Lorraine

Habana Top Presta 4 meerzicht
Vanaf
770 per week


Version de la page en cache du 20/07/2024 18:22:53