Zoek & Boek

Duur van uw vakantie :

Dutchbox camping
Capfun, de specialist in kwaliteitscampings
Departement costa calida
Welkom op de Costa Calida, een zonnige regio in de Communidad de Murcia, in het zuidoosten van Spanje. Deze regio, omringd door de Middellandse Zee, staat bekend om zijn warme klimaat, gouden zandstranden en kristalheldere wateren. Als u op zoek bent naar een ideale vakantiebestemming om te ontspannen en nieuwe horizonten te ontdekken, zult u niet teleurgesteld zijn. De Capfun Camping La Manga en La Manga is het perfecte startpunt om deze fascinerende regio te verkennen. Hier zijn de vijf beste plekken binnen 30 minuten van de camping, die u een onvergetelijke ervaring zullen bieden.

De eerste plek die we u aanbevelen om te bezoeken is het strand van Calblanque. Dit strand is een oase van rust en stilte. Omringd door bergen en heuvels, is dit wilde strand ideaal om te ontspannen en op te laden. U kunt genieten van het kristalheldere water en het gouden zand terwijl u de zachte geuren van de Middellandse Zee ruikt.

Vervolgens stellen wij voor om het kasteel van Lorca te bezoeken. Dit middeleeuwse kasteel, op slechts 25 minuten van de camping, is een van de meest iconische monumenten van de regio. U kunt de vestingmuren, torens en zalen van het kasteel verkennen terwijl u geniet van het panoramische uitzicht op de stad. U zult ook verrast zijn door de geuren die uit de lokale markt beneden komen.

De derde plek om te bezoeken is de stad Cartagena. Deze historische stad, op slechts 30 minuten van de camping, is beroemd om zijn Romeinse erfgoed en archeologische overblijfselen. U kunt het Romeinse theater, het archeologisch museum en de kathedraal bezoeken terwijl u lokale specialiteiten proeft, zoals rijst uit Murcia of tapas met zeevruchten.

De vierde plek om te bezoeken is het natuurpark van Sierra Espuna. Dit park, op slechts 20 minuten van de camping, is een paradijs voor natuurliefhebbers. U kunt er wandelen, klimmen en mountainbiken terwijl u de lokale fauna en flora ontdekt. U zult verrukt zijn door de geuren van de struikgewassen en fruitbomen die de lucht vullen.

De vijfde en laatste plek die wij aanbevelen is het pittoreske mijnwerkersdorpje La Union. Dit dorp, beroemd om zijn lood- en zilvermijnen, ligt op slechts 15 minuten van de camping. U kunt het mijnmuseum en de Casa del Pinon bezoeken terwijl u lokale specialiteiten proeft, zoals migas of Murciaanse worstjes.

Naast deze geweldige plaatsen om te bezoeken, staat de regio ook bekend om zijn gastronomie. De culinaire specialiteiten van de Costa Calida omvatten rijstgerechten op Murciaanse wijze, gazpacho, vissoep en zeevruchten. U kunt deze gerechten en andere lokale specialiteiten proeven in de vele restaurants in de regio, maar ook tijdens festivals en culinaire evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. De geuren van typische gerechten uit de Costa Calida vullen de straten en pleinen van omliggende dorpen en steden. De geur van kruiden, zeevruchten en vers geplukte groenten zal u meenemen naar een universum van mediterrane smaken.


Onze campings in Costa calida

moyenne 7.6 Camping La Manga


Camping La Manga, Camping Murcia
Bungalow 2/4 personen
Vanaf
189 per week

In de regio van Murcia op 30km van Cartagena. La Manga heeft een uitzonderlijke locatie direct aan zee. Version de la page en cache du 23/05/2024 23:37:05