Zoek & Boek

Duur van uw vakantie :

Dutchbox camping
Capfun, de specialist in kwaliteitscampings
Departement somme

De Somme is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, geschiedenisfans en fijnproevers. Gelegen in het noorden van Frankrijk, biedt de regio prachtige landschappen, een rijke cultuur en heerlijk eten. Als u op zoek bent naar plaatsen om te bezoeken tijdens uw verblijf in de Somme, zijn hier de vijf mooiste plekken op minder dan 30 minuten afstand van twee Capfun-campings: Camping Dune Fleurie in Quend Plage en Camping Val d'Authie in Villers sur Authie.

De eerste plek om te bezoeken is de Baai van de Somme, op minder dan 20 minuten rijden van Camping Dune Fleurie. Deze prachtige baai is een van de mooiste natuurlijke locaties in Frankrijk. Het herbergt een grote verscheidenheid aan vogels en zeehonden en biedt adembenemende landschappen. U kunt een boottocht maken om de schoonheid van de baai te ontdekken of wandelen of fietsen op de wandelpaden.

De tweede plek om te bezoeken is de middeleeuwse stad Saint-Valery-sur-Somme, op slechts 15 minuten rijden van Camping Val d'Authie. Deze historische stad heeft al zijn charme en karakter behouden, met geplaveide straatjes, vakwerkhuizen en de oude haven. Het staat ook bekend om zijn oesters, die u kunt proeven in een van de vele restaurants in de stad.

De derde plek om niet te missen is het Parc du Marquenterre, op minder dan 25 minuten rijden van Camping Dune Fleurie. Dit natuurpark herbergt een grote verscheidenheid aan trekvogels en biedt prachtige landschappen. U kunt wandelen in de zandduinen, vogels observeren en de interactieve tentoonstellingen van het park ontdekken.

De vierde plek om te bezoeken is het kasteel van Rambures, op minder dan 30 minuten rijden van Camping Val d'Authie. Dit middeleeuwse kasteel is een van de mooiste in de regio en herbergt een indrukwekkende collectie wapens en harnassen. U kunt wandelen in de Franse tuinen en de verschillende kamers van het kasteel bezoeken.

Ten slotte is de vijfde plek om te bezoeken het dorp Saint-Quentin-en-Tourmont, op minder dan 15 minuten rijden van Camping Dune Fleurie. Dit charmante kleine dorp staat bekend om zijn traditionele vakwerk- en houten huizen. U kunt lokale ambachten ontdekken, de culinaire specialiteiten van de regio proeven en de geuren van lavendelvelden en hollyhocks ruiken.

De Somme biedt ook heerlijk en origineel eten. Enkele culinaire specialiteiten zijn cider, calvados, zeevruchten, eend uit de baai van de Somme en de beroemde "gâteau battu". Deze gerechten worden vaak geserveerd met kazen uit de regio, zoals Maroilles, Neufchâtel en Boulette d'Avesnes.
Onze campings in Somme

moyenne 8.1 Camping Dune Fleurie

Picardie - Somme
Camping Dune Fleurie, Camping Picardie
Studio 2 personen
Vanaf
252 per week

Camping Dune Fleurie is ideaal gelegen in de Baai van de Somme op 5 km van de stranden.

Ideaal voor gezinnen en natuurliefhebbers

Camping Le Val d'Authie

Picardie - Somme
Camping Le Val d'Authie, Camping Picardie

Sun Tip Top TV 4/6 personen
Vanaf
392 per week

Gelegen in het binnenland van de kuststreek, op 12 km van de zandstranden van Quend en Fort Mahon Beach. 

Camping Ferme des Aulnes

Picardie - Somme
Camping Ferme des Aulnes, Camping Picardie

Callisto TV 4 personen
Vanaf
238 per week

Camping Le Ferme des Aulnes ligt in de baai van de Somme op 20 minuten afstand van het strand.

De camping is ideaal voor gezinnen en voor natuurliefhebbers.Version de la page en cache du 16/06/2024 07:24:44