Zoek & Boek

Duur van uw vakantie :

Dutchbox camping
Capfun, de specialist in kwaliteitscampings
Departement
De Nièvre is een departement gelegen in de regio Bourgogne-Franche-Comté, in het centrum van Frankrijk. Met zijn prachtige landschappen en rijke culturele erfgoed is de Nièvre een ideale bestemming voor onvergetelijke vakanties. Als je op zoek bent naar een regio om te verkennen tijdens je vakantie, zoek dan niet verder dan de Nièvre. Hier zijn de vijf mooiste plekken om te bezoeken in dit departement, allemaal gelegen op minder dan 30 minuten van de camping Capfun Grand Cerf in Gimouille.

Ten eerste is er het kasteel van Guédelon, een middeleeuws kasteel in aanbouw sinds meer dan 20 jaar. Dit unieke project stelt bezoekers in staat om te zien hoe een kasteel in de middeleeuwen werd gebouwd. Met ambachtslieden in historische kleding en live demonstraties biedt het kasteel van Guédelon een meeslepende ervaring in de middeleeuwse geschiedenis.

Dan is er de stad Nevers, bekend om zijn prachtige gotische kathedraal en hertogelijk paleis. Nevers biedt ook schilderachtige wandelingen langs de Loire, evenals talloze musea, restaurants en winkels voor bezoekers om te verkennen.

Het dorp Apremont-sur-Allier is nog een juweel van de Nièvre. Het staat bekend om zijn prachtige tuinen en kasteel en behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Bezoekers kunnen wandelen door geplaveide straten en historische gebouwen ontdekken, of rondslenteren in kleurrijke tuinen vol met bloemen en fonteinen.

Geschiedenisliefhebbers zullen genieten van de archeologische site van Bibracte, een voormalig Gallisch oppidum waar bezoekers de geschiedenis van de regio kunnen ontdekken. Met rondleidingen en tentoonstellingen biedt Bibracte een unieke ervaring voor degenen die meer willen weten over de geschiedenis van de Nièvre.

Ten slotte willen natuurliefhebbers het regionale natuurpark Morvan niet missen, een prachtig beboste en bergachtige regio met meren, rivieren en watervallen. Bezoekers kunnen er wandelen, mountainbiken, vissen en andere buitenactiviteiten beoefenen terwijl ze genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio.

De Nièvre staat ook bekend om zijn lokale gastronomie, die gerechten omvat zoals de potée nivernaise (een stoofpot van vlees en groenten), coq au vin, kip à la dijonnaise, jambon persillé en de beroemde Chavignol geitenkaas. Bezoekers kunnen ook genieten van de geuren van tijm, rozemarijn en lavendel, die in het wild groeien in de regio.
Onze campings in

Camping Grand Cerf

Bourgogne -
Camping Grand Cerf, Camping Bourgogne

Mini Habana Duo Top Presta 3 personen
Vanaf
238 per week


Version de la page en cache du 12/04/2024 10:06:38