Zoek & Boek

Duur van uw vakantie :

Dutchbox camping
Capfun, de specialist in kwaliteitscampings
Departement maine-et-loire
De Maine en Loire, gelegen in de regio Pays de la Loire, is een ideale bestemming voor vakantiegangers op zoek naar rust, natuurlijke schoonheid en regionale culinaire specialiteiten. Deze regio barst van de bezienswaardigheden om te bezoeken en activiteiten om aan ieders smaak te voldoen. Als u verblijft in Camping Lac de Ribou in Cholet of Camping Parc de Montsabert in Coutures, kunt u gemakkelijk de 5 mooiste plaatsen in de regio ontdekken, elk gelegen op minder dan 30 minuten rijden van een van deze twee campings van Capfun.

De eerste plek om niet te missen is het beroemde kasteel van Brissac, op slechts 20 minuten rijden van Camping Lac de Ribou. Dit kasteel, ook wel bekend als de "reus van de Loirevallei", is het hoogste kasteel van Frankrijk met zijn zeven verdiepingen. Het is ook bekend om zijn unieke architectuur en Franse tuinen. Bezoekers kunnen de fascinerende geschiedenis van dit kasteel ontdekken door te wandelen door de prachtig versierde zalen, bibliotheken en galerijen.

De tweede must-see plek is de historische stad Saumur, op slechts 30 minuten rijden van Camping Parc de Montsabert. Saumur is beroemd om zijn middeleeuwse kasteel, nationale stallen en productie van mousserende wijn. De stad heeft ook een rijke geschiedenis van cavalerie en bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding door de Nationale Rijschool om meer te weten te komen over deze traditie.

De derde plek om te bezoeken is het pittoreske dorp Montsoreau, op 25 minuten rijden van Camping Lac de Ribou. Het dorp ligt aan de oevers van de Loire en is beroemd om zijn kasteel en renaissancehuizen. Bezoekers kunnen wandelen door de geplaveide straten van Montsoreau, genieten van de oevers van de Loire en de vele lokale ambachtelijke winkels verkennen.

De vierde plek om te ontdekken is het Oosterse Park van Maulévrier, op slechts 20 minuten rijden van Camping Parc de Montsabert. Dit is de grootste Japanse tuin van Europa en biedt een unieke ervaring met zijn houten bruggen, meren, watervallen en tempels. Bezoekers kunnen wandelen door de tuinen, genieten van de natuurlijke schoonheid en meer leren over de Japanse cultuur.

Tot slot is de vijfde plek om te bezoeken het Museum van Oude Winkels en Populaire Kunst, op slechts 25 minuten rijden van Camping Lac de Ribou. Dit museum is een meeslepende ervaring die je onderdompelt in het dagelijks leven van 19e-eeuwse handelaren in Frankrijk. Je kunt de gereedschappen, technieken en producten ontdekken die worden gebruikt voor het maken van ambachtelijke producten zoals zeep en kaas.

Wanneer u de Maine-et-Loire bezoekt, moet u absoluut de culinaire specialiteiten van de regio proeven, zoals rillauds, fouées, galipettes en natuurlijk de beroemde wijn van Anjou. De geuren van de traditionele keuken verspreiden zich op lokale markten en restaurants in de regio, en bieden een onvergetelijke culinaire ervaring.


Onze campings in Maine-et-loire

Camping Parc de Montsabert

Loirestreek - Maine-et-Loire
Camping Parc de Montsabert, Camping Loirestreek

Cottage toilé 5 personen
Vanaf
210 per week
moyenne 8.6 Camping Lac de Ribou

Loirestreek - Maine-et-Loire
Camping Lac de Ribou, Camping Loirestreek
Moon Duo TV 2/3 personen
Vanaf
154 per week

Op slechts 25km van Puy du Fou. Geniet van een leuke natuurvakantie in een park van 8 hectare met 2 verwarmde zwembaden.Version de la page en cache du 24/05/2024 19:31:12